Nesibe Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://sivereknesibehatunmtal.meb.k12.tr
Adres : HASAN ÇELEBİ MAH. HÜRRİYET CAD. PTT KARŞISI NO41 SİVEREK/ŞANLIURFA
VİZYON : Öğrenmeden düşünen toplum sağlıksız, düşünmeden öğrenen toplum tehlikelidir.Doğruyla, sağlıklı bilgiyle donanımlı düşünen bir toplum oluşturmak.Değişmek ve aslında dönüşmektir.
MİSYON : Okul öncesi çağı çocuklarından her yaşta ve her düzeydeki genç kız ve kadınlarımıza kadar, herkesi sağlıklı, bilinçli, görev ve sorumluluk duygusuna sahip, ekonomik hayat için gerekli bilgi ve becerileri kazanmış, üretime yönelik çalışmalar yapabilen mükemmel birer insan ve vatandaş olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal Eğitim ( Sabah 8 de ders başlar son ders saat 15.45 te biter)
Saatler : Sabah saat 8.00 da dersler başlar, 9. sınıflarda saat 15.00 da, 10. ve 11. sınıflarda saat 15.45 te dersler sona erer.
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis : Okula ait servis bulunmamaktadır ancak özel servisler okulumuza öğrenci taşıması yapmaktadırlar.
Ulaşım : Okulumuz İlçemizin en merkezi yerinde olduğu için her yerden okulumuza ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : Şehir Merkezi PTT karşısı
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde
Kontenjan Bilgileri : Her yıl yaklaşık 160 öğrencimiz okulumuza yeni kayıt yaptırmaktadır.
Sportif Etkinlikler : Voleybol
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Bazı yurtiçi projelerine katılım sağlanmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Yurtdışı Erasmus Proje başvurusu bulunmaktadır.
Diğer Hususlar : Öğrencilerimizin tamamı kız öğrencidir. Ayrıca okulumuzda hafta sonları liseyi açıköğretim kapsamında okuyanlar için yüz yüze eğitim yoluyla çocuk gelişim bölümü telafi eğitimi verilmektedir. Bu eğitime tüm bayan açıköğretim öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Bu programdan mezun olan öğrencilere de örgün eğitim öğrencileri gibi çocuk gelişim bölümü mezuniyet belgesi ve işyeri açma belgesi verilir.